top of page

Het leven van een Assistent Bedrijfsleider bij Vier Hoog Zevenbergen: Mel vertelt het wel!

Benieuwd naar wat een Assistent Bedrijfsleider doet bij Vier Hoog Zevenbergen? Melany neemt jullie mee in een haar werk. Het werk Bij Vier Hoog is namelijk ontzettend divers! Melany

Opleiding: Leisure & Hospitality Executive / Management Toerisme 

Hobby’s & interesses: Videogames, relaxen, borrelen op het terras, genieten van de zon 

Persoonlijkheid: Gezelligheidsdier, geduldig, spontaan en lekker gek (met de juiste mensen om zich heen)


''Als ik nergens rekening mee hoef te houden, én de zon schijnt, zit ik het liefst heel de dag op het terras. Lekker lunchen met vrienden en een wijntje erbij. Met vrienden en familie zijn, daar geniet ik het meest van.''

 

Melany, of beter gezegd, Mel: Al 5 jaar werkzaam bij Vier Hoog, begonnen in 2019 als oproeper en vanuit daar doorgegroeid naar Assistent Bedrijfsleidster. Met een leeftijd van 25 jaar heeft Mel al een ontzettend gave functie bereikt binnen Vier Hoog Leisure. Mel neemt jullie graag mee in hoe ze hier terecht is gekomen, hoe een werkdag eruit ziet en wat haar werk zo leuk maakt.   ''Ik heb na de middelbare school gekeken naar wat er bij me past en daar kwam eigenlijk al vrij snel uit dat dat recreatie en hospitality was. Daar herkende ik mezelf direct in omdat ik zelf dol ben op activiteiten, spelletjes en entertainment. Tijdens mijn toerisme en recreatie gerichte opleidingen heb ik meerdere stages gelopen. Animatiemedewerker bij een groot dierenpark, activiteitenbegeleiding bij een leisure-center en bij een reisbureau. Een kantoorbaan is niks voor mij. Ik wil graag veel dingen gedaan krijgen op een dag en bij een 9 tot 5 baan leef je echt steeds naar de pauzes en geeft ook minder voldoening.’’ ''Tijdens de studie was ik opzoek naar een bijbaan. Toen ik zag dat er een escaperoom in Zevenbergen kwam, bij Vier Hoog Zevenbergen dus, werd ik enthousiast. Ik had natuurlijk al ervaring met activiteitenbegeleiding en horeca. Én dat allemaal dichtbij huis!’’


Als oproeper komt Mel het team versterken en heeft al snel in de gaten dat dit helemaal haar ding is. Dankzij Floor, bedrijfsleider van Vier Hoog Zevenbergen, is Mel in 2022 doorgegroeid naar de functie Assistent Bedrijfsleider.   ''Floor en ik hebben echt urenlang samen gekletst tijdens de sluitborrels. We kunnen het ontzettend goed vinden en zij motiveerde mij om deze positie in te nemen. En hoe leuk is het dat we nu samen deze vestiging draaiende houden.''  


 

''Ik vind het ook echt leuk om met mensen te werken. Dat jij er gewoon voor kan zorgen dat mensen een fantastische dag hebben.''

 

 

Welke vaardigheden maken jou tot een goede Assistent Bedrijfsleider? ''Ik ben heel lief, soms te lief. En heb veel geduld. Ik ben medelevend, dus als een medewerker zich niet lekker voelt dan houd ik daar rekening mee. Voelt iemand zich niet gemakkelijk bij een bepaalde groep? Dan haal ik diegene daar weg. Ik ben altijd op de hoogte van de boekingen en ben erg perfectionistisch. Ik weet precies aan het begin van de week welke groepen er gaan komen en hoe het allemaal gaat lopen. Ik kan goed inspelen op nieuwe, leuke situaties. Dat is het leuke aan werken met mensen. De kracht zit echt in het praatje maken met de gasten en nieuwsgierig zijn naar ze.’’ Wat is het gekste dat je hebt meegemaakt op de werkvloer? ''Verwondingen, denk ik. Kinderen die iets te enthousiast rondrennen en of omvallende ouderen. Of mensen die een slokje teveel ophebben en even vergeten dat ze in mijn zaak staan en niet thuis aan het borrelen zijn. Hierbij is het dan de kunst om vriendelijk te blijven en dan op een speelse en duidelijke manier duidelijk te maken wat we verwachten.’’                      Wat maakt jouw werk als Assistent Bedrijfsleider zo leuk? ''Elke dag is anders. Kletsen met collega’s en ook zeker met de gasten. De persoonlijke verhalen van de gasten. Op vrijdagavond hebben we bijvoorbeeld shotjes bowlen, nou dan is het hier een groot feest, een groot café. Ik heb veel verantwoordelijkheid en dat geeft ook veel voldoening. Ook het feit dat ik kan kijken naar waar mijn personeel goed in is en waar ik de persoon het beste kan wegzetten. Het is ook ontzettend gaaf als we met het hele team een superdrukke dag hebben gedraaid en plezier hebben gehad. Dan ben ik ook echt trots op mijn team.’’ ''Bij Vier Hoog ben je geen cijfertje. Ik kan zo mijn baas bellen en alles wordt meteen geregeld. Je bent hier een persoon, je wordt gewaardeerd en gezien. Ik kan lekker mezelf zijn en dat waarderen zij ook aan mij. Ik kan met mijn bazen gewoon een discussie aangaan en dan zouden ze nog naar me luisteren ook.'' Hoe heb je geleerd om leiding te geven? ''Heel veel vragen stellen aan de bedrijfsleiders, tot vervelends toe. Ik werd nooit in het diepe gegooid en stond niet alleen. Iemand kan jou niet leren wat jouw leidinggevende stijl is. Dat is iets wat je zelf moet ontdekken. Gaandeweg kwam ik hierachter. Ik zet mezelf niet perse boven de oproepers, ik sta er tussen. We zijn een team. Als ik iets aan ze vraag wordt dat ook gewoon gedaan omdat we respect hebben voor elkaar en allemaal hetzelfde doel hebben. Ik loop hier niet rond als een dictator want dat werkt niet. Af en toe zou ik wel wat strenger mogen zijn. Als ik streng moet optreden dan zeg ik vaak dat ik teleurgesteld ben, want dat is eigenlijk nog vervelender dan boos zijn. Dan komt het vaak wel binnen.’’ 


 

Allround medewerker Sietse; ''Ik heb meerdere werkplekken gehad maar geen van alle zo fijn als hier. Mel is gewoon altijd vrolijk en werkt met ons mee''.

 

Hoe ziet een werkdag eruit voor jou? ''Joh, dat is teveel om op te noemen! Een kleine greep uit mijn taken: het pand openen, gasten welkom heten, boekingen controleren, personeel aansturen, bedenken hoe laat de pauzes gehouden worden, hoe laat de voorbereidingen in de keuken plaatsvinden, motiveren en coachen van personeel. Maar vergeet ook zeker niet de baanstoringen. Het gebeurt zo vaak dat ik de boel van achter de bowlingbanen aan moet sturen via mijn zendertje terwijl ik met mijn hoofd tussen de bowlingpins hang! Als ik dan weer naar voren kom en alles loopt nog zoals het hoort, ben ik ontzettend trots! Schoonmaken, bestellen en wasjes draaien zijn ook nog een aantal zaken die er bij komen kijken. Ik hoef me letterlijk nooit te vervelen! En het mooiste van dit alles is dat ik dit mag doen met mijn 2e familie, de Vier Hoog familie’’.Ben jij na het lezen van deze blog enthousiast geworden over het werken bij Vier Hoog Zevenbergen? Neem dan zeker eens een kijkje op onze vacaturepagina voor de openstaande vacatures. Mel vindt het namelijk erg gezellig als ze er een collega bij krijgt! #werkenbijvierhoog #vacatures #vierhoogzevenbergen #assistentbedrijfsleider #werkeninzevenbergen #werkenbij #nieuweuitdaging

64 weergaven

Comments


bottom of page